Reparation eller udskiftning af Gearkasse

Hvis din gearkasse skratter og generelt ikke virker optimalt, bør du få den fikset.

Vi har repareret mange gearkasser gennem tiden og kender alle de små detaljer, der i sidste ende kan gøre forskellen. Hvis du oplever at din bil støjer, så snart du slipper koblingen, når du kører i gear eller holder i tomgang, kan det godt være at gearkassen trænger til at blive skiftet ud eller repareret. 

Hos Amir Autoophug er vi eksperter i reparation, renovering og udskiftning af gearkasse. Det betyder at værkstedsregningen bliver så lille som muligt, fordi vi anvender tiden optimalt. Vi fortager udbedringer på alle former for gearkasser. Det gælder både biler med manuelt og automatgear. Ønsker du en pris på reparation eller har du generelle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Vi står klar til at hjælpe dig.

Book tid til gearkasse tjek herunder

Hent oplysninger om din bil
Dine kontaktoplysninger
Ønsket dato og tidspunkt
Hvilke services ønsker du foretaget?
Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles
Privatlivspolitik & Servicevilkår gælder

Disse kan være tegn på at din gearkasse trænger til reparation eller udskiftning

VANSKELIGHEDER MED AT SÆTTE BILEN I GEAR

Dette sker ofte, når man forsøger at komme i første gear, fra et hvilket som helst af de øvrige geartrin. Dette er typisk tegn på lav gearkasse olie, forkert viskositet (tykkelse) af olien eller nødvendig justering af gearskiftkablerne eller koblingsforbindelsen.

DET LUGTER AF BRÆNDT OLIE

Dette sker når olien i gearkassen overophedes. Gearkasse olien holder ikke kun gearkassens mange bevægelige dele korrekt smurt, men det forhindre også komponenten i at brænde sammen. Den brændte lugt kan skyldes lav eller utilstrækkelig olie, som både kan skyldes lækage eller beskidt gear olie.

DU KAN HØRE STØJ, NÅR BILEN STÅR I FRI GEAR

Dette problem vil ofte kunne afhjælpes med en simpel gearolieskift. Der kan også være tale om et mere omfattende problem, såsom slid af mekaniske komponenter som eksempelvis. slidte lejer, der bør udskiftes.

GEARKASSEN LÆKKER OLIE

Dette er formodentligt den letteste måde at konstatere at bilens transmission har brug for opmærksomhed. I modsætning til motorolie, så forbrænder gearkassen ikke olien ved kørsel. Bemærker du at gearolien er lav, så er det helt sikkert tale om lækage. Få en automekaniker til lokalisere lækagen og få problemet fixet.

LYS I ADVARSELSLAMPEN

Dette kan være en indikator på et begyndende problem med din gearkasse. Advarselslampen kan forekomme af utallige grunde, der ikke er relateret til din gearkasse. Derfor bør du altid søge værksted hvis advarselslampen lyser.

VIBRATIONER OG SKURRENDE LYDE

En bil med manuelt eller automat gear reagere forskelligt når gearet ikke virker korrekt. Når du kan høre en skurrende lyd ved gear skift (manuelt) kan dette være tegn på slidt kobling eller der kan være tale om en mindre justering. I værste tilfælde kan det skyldes slidte eller beskadiget tandhjul i gearkassen.

Din bil giver et ryk, når du skifter gear (Automatgear)

HYL OG SUMMEN FRA GEARKASSEN

Hvis du ved gearskifte hører en unormal lyd, er det en god ide at få det undersøgt af en automekaniker. Når der kommer usædvanlige lyde fra undersiden af bilen er det ikke altid et entydigt symptom på transmissionsproblem.

MANGLENDE ACCELERATION

Med manuelle transmissionsproblemer vil du efter et gearskift opleve at motoren køre i høje omdrejninger, men at bilen bevæger sig i tilsvarende hastighed. I sådanne tilfælde kan det skyldes et slidt koblingsystem eller et mere omfattende problem med gearkassen.