Skal din tandrem skiftes ?

Kører din bil med tandrem, er det vigtigt, at den bliver udskiftet inden for et bestemt interval, så du ikke risikerer, at tandremmen springer, hvilket kan medføre motorhavari. Hos Amir Autoophug har vi mange års erfaring som uddannet mekaniker, og vi tilbyder blandt andet tandremsskift til en fordelagtig pris, som du ikke finder andre steder.

​Vores værksted er beliggende i Hvidovre, og det er derfor let tilgængeligt, uanset om du kommer fra Rødovre, Valby eller nogle af de andre omkring liggende områder.

Hvornår skal tandremmen udskiftes?

Bilens tandrem er en af de vigtigste dele af motoren, men det er ikke alle biler, der kører med tandrem. Nogle kører i stedet for med kæde. Både kæde og tandrem har til formål at holde motorens dele i gang i den rigtige rækkefølge, og det er også derfor, der kan opstå motorhavari, hvis tandremmen springer.

​For at undgå dette scenarie fremgår det af bilens servicemanual eller instruktionsbog, hvor ofte der skal foretages et tandremsskift. Vær dog opmærksom på, at der er tale om vejledende intervaller, og det kan godt betale sig at få foretaget en udskiftning af tandrem i god tid, så du ikke risikerer, at den springer. 

Udskiftning af taktkæde

Nogle biler kører med en taktkæde og ikke tandrem. Med taktkæden er der ikke et fast udskiftningsinterval, lige som der er med tandrem og skal kun udskiftes efter opstået behøv. En årsag til at det kan være nødvendigt at udskifte taktkæden er at den blive slidt på grund af en fabriksfejl eller ved at ikke overholder serviceintervaller.

​Hos Amir Autoophug har vi mange års erfaring med udskiftning af taktkæde på alle biltyper.

Udskiftning af vandpumpe

Når tandremmen/kæden bliver udskiftet, kan det være en god idé at skifte vandpumpen i samme omgang. 

Når tandremmen skal skiftes, skal mekanikeren nemlig alligevel forbi vandpumpen. 

På den måde er det fordelagtigt at klare begge dele på samme tid – i stedet for at risikere at skulle bruge penge på en udskiftning af vandpumpen, på et senere tidspunkt. 

Hent oplysninger om din bil
Dine kontaktoplysninger
Ønsket dato og tidspunkt
Hvilke services ønsker du foretaget?
Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles
Privatlivspolitik & Servicevilkår gælder